Villette Fleurette. Valerie en Elisa. Of Elisa en Valerie.

Twee jeugdvriendinnen vonden elkaar terug in de gemeenschappelijke interesses.

Waaronder ook de bloemen.

Op een zomeravond, lachend op een bankje tussen de bloemen op het terras kreeg het verlangen een idee.

Het idee kreeg vorm.

Zo werd Villette Fleurette geboren.

 

 

 

 

Valerie

Valerie alias ….  Villette

In het dagelijkse leven ben ik verpleegkundige op een intensieve afdeling voor prematuur geboren kinderen, een job die ik met mijn volle hart doe!

De passie voor bloemen en planten heb ik ongetwijfeld van mijn oma! Ze kon er alles van, als ik in de buurt van haar kennis kom ….. dan zou ik behoorlijk trots op mezelf zijn.  Zowel kamerplanten als vaste planten, het is allemaal een uit de hand gelopen hobby geworden. Ondertussen staat ons huis behoorlijk vol en met de bloemen in de tuin kan ik me dagelijks trakteren op een boeket.  De planten zijn een stuk van mijn leven, ze maken deel uit van mijn dagelijks bestaan.  Ik geef ze geen regelmaat, maar zij geven het aan mij. 

Elisa

Elisa alias... Fleurette

Ik geef les in het eerste leerjaar. Dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met plezier. Naast de drukte van het lesgeven vind ik mijn rust in de creativiteit. Tekenen, schilderen, schrijven, handwerken, experimenteren met materialen, ... ik heb het al altijd fascinerend gevonden en ik kan er mijn ei in kwijt.

De liefde voor bloemen en natuur zijn een rode draad doorheen mijn leven. Ik probeer steeds te putten uit de veelzijdigheid die deze elementen ons bieden. Niets leuker dan de details van een bloem bestuderen terwijl je tekent of schildert. En het is nog leuker om die bloemen en planten in het midden te hebben. Ik ben gek  op bloemen, op stof, op servies, in kunst, op alle mogelijke manieren. De stap om samen met Valerie een bloemenavontuur aan te gaan voelt voor mij heel goed.